Tables are turned

“They’re certainly not strong and definitely not stable” sa Labour-leder, Jeremy Corbyn på landsmøtet til partiet i Brighton. Theresa May sitt slagord under valgkampen “strong and stable” kunne ikke vært enklere å bruke mot henne etter at regjeringen tapte majoriteten i underhuset. Mye har skjedd på et år! “Uspiselige” Corbyn har vist seg å falle i smak hos velgerne og “allmektige” May har måtte be både sitt eget parti og DUP om nåde. 

Backdropen bak Jeremy Corbyn var like blodrød som hans motstandere anklaget han for å være under landsmøtet i fjor.

I sin tale til partiet beskrev Corbyn de konservative som er parti i kaos med ministere som forsøker å stjele statsministerjobben fra May.  – Vi er klar til å ta over når de feiler, sa han.

The Labour party har gjenfunnet sine røtter og fremmer seg nå som et sosialistisk og progressivt parti, i følge lederen. De ønsker å nasjonalisere jernbane og energi.

– Privatisering har vist seg å ikke fungere, sier Corbyn.

– Grenfell Tower var en katastrofe som kunne ha vært unngått, (…) katastrofen bør hjemsøke alle,(..) den viser forakten for arbeiderklassen i praksis. Den står for et system Labour vil erstatte, sier Corbyn.

I en annen verden 

Det siste året og nyvalget i juni, viser en brutal mangel på kontakt med “den virkelig verden” blant politikere. Så og si alle yrkespolitikere, uansett parti, mente Jeremy Corbyn var uvalgbar og at han nærmest kom til å utrydde The Labour party. Det motsatte har skjedd, Labour fikk 3 millioner nye stemmer, vant tilbake seter i underhuset og partiet har vokst med mer enn en halv million medlemmer. Theresa May, som omtrent alle forventet ville gjøre reint bord under valget og vinne så mange seter at hun i praksis ville bli allmektig, mistet seter og velgere. Hun måtte alliere seg med kontroversielle DUP for å holde på makten.

Et år

For et år siden forsøkte Labourpolitikere å kaste Corbyn ut av ledervevet, de tapte. Mange trodde drømmen om Labour i regjering var over for flere tiår fremover. Landsmøtet i år har en helt annen stemning, humøret til et parti som tror de vil vinne neste valg og jo før parlamentsvalget kommer dess bedre!

På søndag er det de konservative sin tur, i fjor sa en av deltagerne “jeg kan ikke huske å ha vært på et landsmøte hvor stemningen har vært så god, alle støtter May”. Landsmøtet i år blir nok en ganske annerledes affære.

IMG_2146

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s