Partygate: Mens vi venter på rapporten

Vi har hørt at den interne granskningsrapporten er “rett rundt hjørnet”, men det hjørnet begynner å bli lengre og lengre unna.

I går var Downing Street pakket med journalister og fotografer som hadde hørt at rapporten var ferdig og ville bli levert til Downing Street hvert øyeblikk. Deretter ville trolig Boris Johnson og hans team bruke noen timer på å gå igjennom den før den ville bli publisert.

Hva er Partygate? Forklart: https://www.tv2.no/v/1720292/

Politiet hadde gitt beskjed om at den ikke stod i veien for deres etterforskning, som skal være uavhengig av rapporten uansett, så det var bare å “kjøre på” fordi ingen vil stå ovenfor en rettsak. Det er heller snakk om mindre lovbrudd som kan føre til bøter. Men nå hører vi at Downings Streets jurister og Metropolitan Police har gått igjennom rapporten og tydeligvis dobbelt- og trippelsjekker….. Det kan være mulig at noen av de ansatte er redd for å bli identifisert gjennom informasjonen?

Boris Johnson sier at han absolutt ikke forsøker å holde tilbake rapporten og at den vil bli publisert i sin helhet.

Så mens vi venter på rapporten: https://www.tv2.no/mening-og-analyse/14498885/

Mange mener at den interne granskningsrapporten skaper et falskt narrativt. Opposisjonen mener det er helt åpenbart at Johnson lyver og at det har blitt begått en rekke lovbrudd i nr.10 Downing Street under lockdown. De spør hva hele poenget med rapporten er og mener konservative parlamentsmedlemmer ikke trenger å bli geleidet gjennom alle lovbruddene de allerede vet om. Men mange konservative venter på rapporten, noen vil trolig bruke den som et påskudd til å sende inn brev om mistillit, for andre kan den være helt avgjørende for om de sender inn et brev til 1922 komiteen eller ikke. Uansett har ikke rapporten i seg selv (og heller ikke politietterforskningen) makt til å felle Boris Johnson, det er det kun hans egne parlamentsmedlemmer som har og hvordan de reagerer på det som blir funnet. Har Boris Johnson med viten og vilje brutt koronareglene?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s