Londongrad

London har lenge hatt rykte på seg for å være oligarkenes lekegrind. I den britiske hovedstaden eier styrtrike personer med tilknytting til kreml enorme eiendommer til svimlende priser. For et år siden lovet den britiske regjeringen å rydde opp, men skitne penger er fortsatt synlig i London.

Vi er på sightseeing i Londongrad. Kallenavnet har byen fått fordi det er nettopp her styrtrike russere velger å kjøpe luksusboliger.

Noen ligger bak høye gjerder, andre på gateplan. Noen i vest, andre i nord London, men det de alle har til felles er at eieren ikke bor her.

Se reportasje. Dette er Londongrad: https://www.tv2.no/video/nyhetene/dette-er-londongrad/1845929/?fbclid=IwAR0OgiP7VaqflHPitMpmyNKFNxmraqPlyWrFnAgbrBGQ59QGLKEztZT5OO8

Forfatter og journalist, Oliver Bullough, er en av guidene som tar oss med for å se på noen Londons dyreste og største eiendommer.

Flere av eierne har blitt rammet av sanksjoner etter at Russland startet sin krig mot Ukraina, men ikke alle.

Rullet ut den røde løperen for kleptokrater

Han mener London ikke på langt nær har så dårlig rykte som byen fortjener.

 – Denne byen er det største vaskeriet i verden. Det er her verdens kleptokrater og kriminelle kommer med pengene sine for å hvitvaske, investere og bruke de. Dette er en gigantisk skandale på geopolitisk nivå og alt for få vet om det, sier han.

Bullough legger til at man må fokusere på alle oligarker i London, uansett nasjonalitet, fordi de undergraver demokratiet

Les: https://www.tv2.no/nyheter/utenriks/kampen-mot-londongrad/15527295/?fbclid=IwAR3XGU0E9QKXOMu-wmo043FOhubyH-YXy4cnB74EGj6hX6Kn5eCd-Tb3EoA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s